XXIX Jordidiada 2022

XXIX Jordidiada 2022

XXIX JORDIADA 2022 (Commemoració del centenari del naixement d’en Joan Fuster)

Coneixes la programació de la Jordidiada 2022 a Cornellà?

 

2 d’abril, dissabte – 8:30 h.
Caminada popular. Pujada al Puig Vicens. Sortida des de la Plaça de l’Estació. Organitza: Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà (UECC)

19 d’abril, dimarts – 18:00 h.
Curs intens de relat breu. Per a públic jove i adult. (aforament limitat). Lloc: Biblioteca de Sant Ildefons. Organitza: Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

21 d’abril, dijous 
La Jordiada a peu de carrer. 19:00 h. Cercavila popular amb les entitats de la Comissió Jordiada. Recorregut: sortida del Parc de Rosa Sensat, carrer Vicenç Llivina, Carretera d’Esplugues, Rambla Anselm Clavé, carrer Menendez i Pelayo per acabar al Castell de Cornellà. – 20:00 h. Acte de presentació de la XXIX Jordiada, 2022. Pregó a càrrec de l’Escola Anselm Clavé, en motiu del centenari de la seva construcció.”. Lloc: Castell de Cornellà.

22 d’abril, divendres – 18:00 h.
Curs intens de relat breu. Lloc: Biblioteca de Sant Ildefons. Pera públic jove i adult. (aforament limitat). Organitza: Xarxa de Biblioteques de Cornellà. – 18:00 h. “Sant Jordi està en perill” espectacle de titelles a càrrec de Gloria Arrufat. Per a infants de més de 4 anys. (aforament limitat). Lloc: Biblioteca Central, CC Garcia Nieto. Organitza: Xarxa de Biblioteques de Cornellà. – 22 h. Nit de Jazz amb The Five Little Birds. Lloc: Orfeó Catalònia.

23 d’abril, dissabte – 11:30 h.
Ballada de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa. Lloc: Plaça de l’Església. Organitza: Amics de la sardana de Cornellà – 12:00 h. La Festa Enxaneta, tallers i activitats per a infants. Lloc: Plaça de Catalunya. Organitza: Castellers de Cornellà – Des de les 16 h: 8 hores del Conte. Contes per a infants i adults. De 16 a 20:30 h sessions per a infants. A partir de de les 20:30 h sessions per a adults. Lloc: Orfeó Catalònia. Organitza: Esplai Infantil i Juvenil Mowgli.

24 d’abril, diumenge – 11:00 h
Visita per a descobrir el Canal de la Infanta en el terme de Cornellà (part1). Sortida: des de la Plaça de l’Estació. Organitza: L’Avenç de Cornellà – Des de les 10:30 h. i fins a les 21 h. XXIX Festa de Cultura Popular, al parc del Canal de la Infanta.

Actuacions, tallers i activitats de cultura popular a càrrec de les entitats integrants de la Comissió Jordiada. 10:30 h. Cercavila d’Inici des de la Plaça de l’Església fins arribar al Parc del Canal de la Infanta. Recorregut: sortida des de la Plaça de l’Església, Ctra. d’Esplugues, Passeig del Canal, baixada cap el carrer Mercè Rodoreda fins a l’entrada al parc per carrer Mª Aurèlia Capmany.

Hi participen: Trabucaires de Cornellà, Xaranga Sarau, Diablets de Cua del Foment de Cultura Popular, Diablets Petits de Cornellà, Ball de Diables Infantil de l’ASC, Tam Tam Llops, Diables i dracs de la Colla Cua de Drac, Tabalada del Foment, El Cornut de Cal Borni, Bastoners de l’Agrupació Sardanista, L’Enforcat de l’ASC, La Kolla Martinet i Gegants i capgrossos de Cornellà. Acabada la cercavila, s’obren les carpes de les entitats organitzadores de la Festa i de les entitats col·laboradores així com les parades de les llibreries de la ciutat.

S’inicien també els tallers per a infants (Centre Infantil Mowgli i l’ANC), les exhibicions dels artesans tradicionals, la mostra de puntes de coixí de les Puntaires de Cornellà, la lectura de poemes i contes a càrrec del Voluntariat per la Llengua del CNL. Programa d’activitats 11:30 h. o Encesa de foc a càrrec de les colles de Diablets de Cua del Foment, dels Diables Petits de Cornellà i de Ball de Diables Infantil l’Agrupació Sardanista de Cornellà. 12:00 h. o En l’escenari gran, actuació de les corals Àuria, Nova, Cor Nova Tardor i Grup Vocal Zetzània. o En l’escenari de les carpes actuació de la Cornellà Band de la Societat Coral La Unió. 13:00 h. o En l’escenari gran, actuació del cos de Dansa i Esbart Infantil de l’ASC i de la Colla de Bastoners. o Davant de l’escenari de les carpes, actuació del Castellers de Cornellà i la Colla Jove de Barcelona o Actuació de les Caramelles de l’Orfeó Catalònia (itinerant) 14:00 h. Mongetada Popular (aportació pel tiquet 10 €).

Es recomana comprar el tiquet de manera anticipada. Més informació en el Facebook de la Jordiada o en les mateixes entitats que conformen la Comissió.

Amb la col·laboració de Cornellà Compra a Casa. 16:30 h. – A l’escenari gran. Actuació de musica folk a càrrec de l’Orquestrina Trama. Ball de plaça (i de rams) 18:30 h. – A l’escenari central. Cremat de rom preparat per “Som la Colla” amb cantada d’havaneres a càrrec de Boniquen. 20:00h. – Davant l’escenari gran, final de Festa, amb un lluïment de foc a càrrec de les entitats de Diables i Dracs de la ciutat. Organitza: Foment de Cultura Popular de Cornellà, Ball de Diables de l’ASC i Diables de Cornellà. – 26è Concurs de Fotografia Memorial “Bernardí Fornals” Les fotografíes s’han de fer al Parc del Canal de la Infanta, durant el desenvolupament de la Festa de Cultura Popular i han de reflectir clarament els actes de la XXIX edició de la Jordiada. Consultar bases al Facebook de la Jordiada.

27 d’abril, dimecres – 18:00 h.
“Menjacabòries” espectacle infantil a càrrec de Cia. Umpalumpa. Per a infants de més de 3 anys. (aforament limitat). Lloc: Biblioteca Marta Mata, Sala Titan. Organitza: Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

8 de maig, diumenge – 9 h. (tot el matí)
Tresquem, gimcana a peu per a descobrir Cornellà (Recorregut per diferents carrers de la ciutat). Inscriu-t’hi a: www.tresquem.cat.

Del 25 al 30 d’abril 
Llibreval, la nova manera d’intercanviar llibres a la teva biblioteca de barri. Porta un llibre del tema que vulguis a la teva biblioteca preferida de Cornellà. El canviarem per un Llibreval que podràs utilitzar per endur-te altres llibre del punt d’intercanvi. Organitza: Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

4 de juny, dissabte, – 12 h.
Lliurament de premis del 26è Concurs de Fotografia Memorial “Bernardí Fornals” i del Tresquem 2022. Lloc: Masia Can Tirel

19 de juny, diumenge – 11:00 h
Visita per a descobrir el Canal de la Infanta en el terme de Cornellà (part2). Sortida: des de l’Estació dels FFCCG, Cornellà-Centre. Organitza: L’Avenç de Cornellà Comissió Jordiada.

 

Entitats organitzadores: Agrupació Sardanista de Cornellà / Ajuntament de Cornellà de Llobregat / Amics de la Sardana de Cornellà / Amics del Ferrocarril de Cornellà / Associació Cultural PLOC / Associació Eurodona / Castellers de Cornellà / Centre Infantil i Juvenil Mowgli / Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística / Cor Nova Tardor / Coral Àuria / Coral Nova de Cornellà / Cornell’Art Traços / Diables de Cornellà / Foment de Cultura Popular / Grup Vocal Zetzània / L’Avenç / Òmnium Cultural / Orfeó Catalònia / Patronat Cultural i Recreatiu / Pintors de Cornellà / Societat Coral “La Unió” / Trabucaires de Cornellà / Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà / Xarxa de Biblioteques de Cornellà.

Amb la col·laboració de: Amics del Ferrocarril de Cornellà / Centre de Normalització Lingüística / ANC / Cornellà Compra a Casa / Creu Roja de Cornellà / Fira de Cornellà / Museu Palau Mercader / Ràdio Cornellà.